
Кулінарний експерт пролив світло на те, чому існує такий величезний вибір форм пасти. І, на подив багатьох, кожна форма пасти має певне призначення.
Шеф-кухар новозеландського походження Енді Хернден відточував свою майстерність у найкращих ресторанах світу, зокрема в Лондоні, і нещодавно поділився своїми знаннями про пасту, пише Express.
“Ви коли-небудь замислювалися, чому існує так багато форм пасти? Що ж, це не випадково. Італійці фактично винайшли секретний код, де кожній формі відповідає певний соус”, – розповів він.
Підбір відповідної форми пасти з відповідним соусом може справді підняти ваші кулінарні творіння на новий рівень.
Такі пасти, як фузіллі, пенне та рігатоні, мають скручену та трубчасту форму. Дві останні також мають зручний отвір, ідеальний для збереження додаткового смаку.
“Завитки чудово поєднуються з легшими соусами, а ці трубочки люблять густі соуси”, – пояснив експерт.
Енді радить використовувати тонкі та довгі макарони, такі як спагеті та паста “ангельське волосся”, для легших соусів. Вони чудово поєднуються з такими комбінаціями, як часник та оливкова олія, лимон та вершковий соус і навіть качо е пепе.
Шеф-кухар зазначив, що ці соуси рівномірно тримаються на пасті.
Плоска та широка паста включає такі різновиди, як фетучіні, паппарделле та тальятелле. Енді вважає, що ці форми пасти ідеально підходять для м’ясних соусів, вершкових страв та песто.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як не варто готувати пасту.
Джерело: OBOZ.UA